neljapäev, 29. juuni 2017

Vaikus peale tormi

Nüüd, kui see meeletult tormlev kooliaasta lõpp on möödunud, avastasin, et Võru Tsõõril käik oli mustandites ja viimase koolikuu tegemistest polegi jälge. Kuid Hummuli robootikud tegutsesid ka mais.

Peale inventuuri, mida tehti kolmel nädalal, tutvusid nooremad robotihuvilised uue robotikese Ozobotiga. Seda tegelast hakkame septembris tundmaõppima.





























Viimases ringitunnis programmeerisid - mängisid lapsed tahvelarvutites BlueBotiga ja LightBotiga. Nendega võib vaheajal nutikas mängu jätkata.














Suuremad robootikud proovisid joonejälgimist 1, 2 ja 3 anduriga, katsetasid suuremaid 68,8 x 36 rattaid. Viimastes tundides tegelesid ka nemad suure inventuuriga. Uskumatu, kui paljud jupid on aasta jooksul valesse kohta "kõndinud"!

Nii palju siis lastest, aga õpetaja? Minu õppimine jätkus:

 3. juunil õppisin Tartus "Kuidas ehitada robotit?". Tõeliselt töine laupäev, kus õppisime legoosade eestikeelseid nimetusi, tegelesime mehaanika ja roboti konstruktsiooniga, ehitasime tugeva roboti, hammasratas-, kett- ja kardaanülekandeid, kiiresti vahetatavaid lisamehhanisme. Soovitan seda koolitust kõigile robootikutele. Suur tänu Sven ja Heilo!




















Nimekaim, Janika Leoste, oleks nagu mu suvemõtteid lugenud: valmistada sügisesteks tundideks ette Ozoboti õpetused. Koostöös Rekato kauplusega tegi ta Udemy keskkonnas võrratu veebipõhise videokoolituse "Ozobot Bit algajatele". Selle abil sain selle tillukese vidina põhitõed selgeks. Aitäh, Janika! Nüüd ei pea ma pool suve istuma translate.googles ja mul on palju kergem valmistuda sügiseks.


Janika veebikoolitustega on mul pooleli ka Dash´i ja mBoti tundmaõppimine.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar