kolmapäev, 20. juuni 2018

Uuele aastale mõeldes

Kuigi olin kahel aastal teinud ära suure töö ja jäänud tühjade pihkudega, otsustasin jälle proovida ning kirjutasin rahataotluse Hariduse Infotehnoloogia SA-le, et täiendada meie kooli robootikavaramut. Rõõm oli suur, kui HITSAlt saabus kiri, kus seisis, et kokku esitati 341 taotlust, millest said 149 positiivse vastuse, sealhulgas ka Hummuli Põhikool!

Nii saigi ostetud 2 programmeeritavat Bee-Bot põrandarobotit koos läbipaistvate taskutega mattidega, 3 Edisoni roboti leiutajatekomplekti, 1 EV3 põhikomplekt.

Septembris on plaan alustada 3. ja 6. klassis matemaatika tundides robootika õpetamist, seda seoses TÜ doktorandi Janika Leoste matemaatika- robootika eksperimentaaluuringuga, millega oleme juba vaikselt paar kuud eeltöid teinud.

Vaheaja esimesel päeval alustasin ka õpetajatele robotite tutvustamist, seekord suunasin nad Bee-Boti ahvatlevasse maailma, ikka selleks et need armsad mesilas-robotid ainetundidesse viia.

Tänu Tõrva valla rahakotile ostsime joonejärgimismati, sumomati ja mBotile andureid, mis aitavad meil valmistuda Robotexi võistlusteks.

Ise täiendasin ennast 2 kuud mBot roboti abil Tartu Ülikooli veebikursusel "Robootikast puust ja punaseks". Oli raske, aga väga vajalik.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar